matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
ABC:
Wyznacz parametr a tak aby układ równań y=ax
2
+4 x
2
+y*2=16 miał jedno rozwiązanie
25 mar 19:25
michu:
Układ ma jedno rozwiązanie kiedy Δ=0
25 mar 19:27
Szkolniak:
taka wartość parametru 'a' nie istnieje
25 mar 19:41