matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dsfgh
sandi:
oblicz długość boku kwadratu, wiedząc ze iloczyn długości promienia okręgu wpisanego w ten kwadrat i promienia okręgu opisanego na tym kwadracie, jest równy 25√2.
25 mar 16:38
Ola:
https://matematykaszkolna.pl/strona/872.html
25 mar 16:39
Mila:
a
r=
2
a
√
2
R=
2
a
a
√
2
a
2
√
2
r*R=
*
=
2
2
4
a
2
√
2
=25
√
2
4
a
2
=25
4
licz dalej sam
25 mar 16:50