matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dbdb
dbdbdb:
Wielomian W(x) = 2x4 + 18 rozłóż na czynniki stopnia co najwyżej drugiego
25 mar 16:38
Ola:
(
√
2
x
2
+
√
18
)9
√
2
x
2
−
√
18
)
25 mar 16:40
Mila:
w(x)=2*(x
4
+9)=2*[(x
2
+3)
2
−6x
2
]= =2*(x
2
+3−
√
6
x)*(x
2
+3+
√
6
x)
25 mar 16:45