matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij zwiazek miarowy w trojkącie prostokątnym taki ze : h=U{ab}{h}
Karolina :
ab
Udowodnij zwiazek miarowy w trojkącie prostokątnym taki ze : h=
h
25 mar 15:50
Eta:
ab
Chyba ma być : h=
c
25 mar 15:52
wredulus_pospolitus:
a co udowadniać
a*b = 2Pole c*h = 2Pole (zakładam, że h −−− wysokość opuszczona na przeciwprostokątną o długości 'c' )
25 mar 15:54
Eta:
ab
hc
P=
i P=
2
2
to hc=ab
ab
h=
c
========
25 mar 15:55