matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz objętość stożka i pole powierzchni bocznej
lis:
Przekrój osiowy stożka ma przy podstawie kąt 60stopni. Krawędz boczna ma długość 6cm.Oblicz objętość stożka i pole powierzchni bocznej
25 mar 15:09
a7:
V=π*3
2
*3
√
3
=27
√
3
π P
b
=18π
25 mar 15:13