matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
salamandra:
Wykaż, że dwusieczne kątów ostrych trójkąta prostokątnego tworzą kąt rozwarty o mierze 135 stopni. α+γ=90 / : 2
α
γ
+
=45
2
2
β jako dopełnienie do 180: 180−45=135 c.n.w. I tyle wystarczy?
25 mar 14:17
Eta:
tak
25 mar 14:19