granice
Ola: | | √x2 + 4 −2 | | | |
lim(x→0) |
| = |
| =..to |
| | √x2 + 9 −3 | | | |
chyba nie tak
25 mar 13:02
25 mar 13:06
wredulus_pospolitus:
heeeeellll noooo

tutaj robisz to samo przekształcenie co w poprzednim zadaniu
25 mar 13:06
Ola: @ a7 nie mam 3,69 zł
25 mar 13:07
a7: rozumiem, ja nie umiem
25 mar 13:08
Ola: @wredny
którym
25 mar 13:08
Ola: ale tym razem to mi nic nie dało
| | x2 +2 | | √x2 +9 + 3 | |
..= |
| * |
| = |
| | √x2 +4 + 2 | | x2 + 6 | |
25 mar 13:41
wredulus_pospolitus:
| √a − b | | √a + b | | √c + d | |
| * |
| * |
| = |
| √c − d | | √a + b | | √c + d | |
| | (a − b2)*(√c + d) | |
= |
| |
| | (c − d2)*(√a + b) | |
takie przekształcenie
25 mar 13:45
25 mar 13:55
25 mar 14:21