Suma wszystkich współczynników wielomianu jest:
drktgd: Suma wszystkich współczynników wielomianu W(x) = (4x10 − 2x9)3 razy (5 x5 − 2x2)3
Jest
A) liczba pierwsza B) liczba ujemna c) liczba podzielna przez 9 d) liczba podzielna przez 5
Proszę o odp z dokładnym rozpisaniem rozwiązania
25 mar 12:17
wredulus_pospolitus:
Metoda 'na chama':
Skorzystaj ze wzorów skróconego mnożenia, Zapisz ten wielomian po wykonaniu operacji.
Dodaj wszystkie współczynniki tego wielomianu. Wybierz odpowiedź.
25 mar 12:20
25 mar 12:20
drktgd: Tam jest 4x do potęgi 10
25 mar 12:20
a7: W(1)=8*27=216
C)
25 mar 12:21
drktgd: Dziekujee
25 mar 12:25