matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
aaa:
Podaj wzór i naszkicuj wykres funkcji g(x) = f(−x) jeżeli: f(x) =x dla x ∈ −
∞
; 0 2 ( ) 3x dla x ∈ ⟨0; 1⟩ 3 dla x ∈ (1;
∞
)
24 mar 16:57
wredulus_pospolitus:
narysuj f(x) po czym 'odwróć' ten wykres względem osi OY
24 mar 17:05
Eta:
⎧
x dla x∊(−
∞
,0>
f(x)
=
⎨
3x dla x∊(0,1>
⎩
3 dla x∊(1,
∞
)
S
Oy
g(x)=f(−x) ⇒f(x) → g(x)
⎧
−x dla x∊<0,
∞
)
g(x)
=
⎨
−3x dla x∊<−1,0)
⎩
3 dla x∊(−
∞
, −1)
24 mar 17:12
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick