matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
umie ktos rozwiazac te calke?
igi:
cos
√
x
∫
dx
√
x
24 mar 02:19
a7:
trzeba podstawić x
1/2
=t
24 mar 02:22
wredulus_pospolitus:
√
x
= t
dx
= dt −> {dx}{
√
x
} = 2dt
2
√
x
i masz całkę elementarną
24 mar 02:23