1 | ||
Oblicz wartość wyrażenia (tgα + | )3. | |
tgα |
1 | sinx | cosx | ||||
tgx + | = tgx + ctgx = | + | = | |||
tgx | cosx | sinx |
sin2x + cos2x | 1 | |||
= | = | |||
sinx * cosx | sinx * cosx |
1 | ||
−−−−> 1 + 2sinxcosx = 2 −−−−> 2sinxcosx = 1 −−−−> sinx * cosx = | ||
2 |
1 | 1 | 1 | ||||
(tgx + | )3 = ( | )3 = ( | )3 = 23 = 8 | |||
tgx | sinx * cosx | 1/2 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
(tgx + | )3 = ( | )3 = ( | )3 = | . | ||||
tgx | sinxcosx | 4 | 256 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |