logarytmy
f123: Oblicz wartosc liczbowa wyrazenia (√2 − 1) to podstawa logarytmu
log(√2 − 1) (5√2 − 7)
23 mar 17:08
Jerzy:
Dobry kalkulator załatwia sprawę ? Skąd masz takie piękne zadanie ?
23 mar 17:12
wredulus_pospolitus:
log
√2 − 1 (5
√2 − 7)

I to jest koniec treści zadania? Nic tutaj dodatkowo nie masz?
23 mar 17:12
a7: (√2−1)3=2√2−3*2+3√2−1=5√2−7
log√2−1(√2−1)3=3
23 mar 17:13
a: → HUJ BUBR
23 mar 17:13
wredulus_pospolitus:
5√2 − 7 = 3√2 + 2√2 − 6 − 1 = 2√2 − 3*2 + 3√2 − 1 =
= (√2)3 − 3*(√2)2*1 + 3*√2*12 − 13 = (√2 − 1)3
23 mar 17:15
f123: Próbny arkusz maturalny
23 mar 17:16
f123: ups sory, w podstawie logarytmu jest (√2 + 1) a nie (√2 − 1)
23 mar 17:17
a7: | | 1 | |
(√2+1)−3= |
| =U{5√2−7} |
| | 5√2+7 | |
odp. −3
23 mar 17:19