pole
???????????????: Przekątna trapezu równoramiennego jest bokiem kwadratu. Oblicz pole tego kwadratu, wiedząc,że
suma długości podstaw trapezu jest równa 20, a pole trapezu 40.
25 lut 13:29
archeolog:
21 maj 21:52
Benny:

a+b=20
h=4
d
2=x
2+h
2
d
2=100+16
d
2=116
d
2=P=116
21 maj 21:57
Eta:
21 maj 21:59
Benny: Pani Eta korzystała może z książki Franciszka Leja "Rachunek różniczkowy i całkowy".
Samemu coś idzie z tej książki się nauczyć?
21 maj 22:07
Eta:
Mam ją w swojej biblioteczce
Jak na początkującego studenta, to troszkę za trudna( chyba,że student zdolnym jest

Polecam na początek : Krysickiego i Włodarskiego ( bardziej przystępna)
21 maj 22:11