Oblicz długość boku trójkąta
hhh: W trójkącie ABC mamy dane: AB = 16, BC = 6, kąt B = 60 stopni. Oblicz długość boku AC
22 mar 21:47
salamandra: Twierdzenie cosinusow
22 mar 21:50
Eta:
22 mar 21:51
Eta:
I po ptokach
22 mar 21:52
FLOREK:
22 mar 21:59
salamandra: | | 1 | |
x2=162+62−2*16*6*cos60= 292−192* |
| =292−96=196 |
| | 2 | |
x=14
i po ptokach
22 mar 21:59
Eta:
22 mar 22:00
Eta:
FLOREK ?
22 mar 22:03
WKZ: akurat to był przypadkowy nick, ale miło Panią widzieć
22 mar 22:05
Eta:
Omg ... Witam
WKZ
22 mar 22:19
Mila:

?
22 mar 22:57
hhh: A na tw. pitagotrsa?
22 mar 23:37
salamandra: No to na Ety rysunku możesz z Pitagorasa jeśli nie znasz własności jej ulubionego
"ekierkowego" trójkąta
22 mar 23:48