matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to rozpisać?
Paweł:
Dla kątów: rozwartego γ oraz ostrego δ, widocznych na rysunku obok, prawdziwa jest równość Punkt A = (−2, 4) A) sinγ=cosδ B) sinγ=sinδ C) tg γ=tgδ D) cosγ=sinδ
22 mar 11:35
Eta:
δ+γ=180
o
⇒ δ=180
o
−γ to sinδ=sinγ
22 mar 13:00