matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pokazecie jak to rozwiazac/obliczyć
Klaudia:
Dany jest kąt rozwarty α, miedzy odcinkiem OA a osią x Punkt A=(−4,3) wtedy: a. cos α =
4
5
b. cos α = −
3
5
c. cos α = −
4
5
d. cos α =
3
5
22 mar 11:22
Jerzy:
C)
22 mar 11:24