matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi liczbowe
karolina:
hej
tresc zadania : ile wyrazow ciagu an = (n
2
−4)(6n−30) jest rownych zeru ?
21 mar 23:04
salamandra:
2
21 mar 23:04
karolina:
bardzo dziekuje <3
21 mar 23:06
Szkolniak:
a
n
=0 ⇔ (n
2
−4)(n−5)=0 ∧ n∊N
+
21 mar 23:06