Pokażecie jak to rozwiazać bo chce sie upewnić czy mam dobrze
Włod: do prostej k nachylonej do osi OX pod kątem 60
nalezy puntk (0,−3)
równanie prostem k ma postac
a y=3x+√3
b y=√3x−3
c y=√3x+3
d y=√3x−√3
21 mar 19:05
Leszek: y = tg 60 ° *x + b ⇒ y = √3x + b , P ( 0,−3)⇒ −3 = b
21 mar 19:08
Włod: Dzieki
21 mar 19:09
Eta:
bez obliczeń ( bo to test)
b= −3
Odp B)
21 mar 19:14
Leszek: Test to nie zgaduj − zgadula , trzeba do niego podejsc elestycznie , niektore zadania
musimy rozwiazac ( po to jest brudnopis ) niektore metada eliminacji , niektore na podstawie
wyobrazni ( np. ostroslup ma 11 wierzcholkow , ile ma scian ? , niektore na
podstawie znajomosci teorii ........
21 mar 19:18
Włod: tylko ze ja mam te zadania testowe rozpisać i wysyłac nauczycielowi
21 mar 19:23
Eta:
Aaaaa , to "insza− inszość"
@
Leszek nie bądź taki .....

21 mar 19:27
janek191:
Nauczanie na odległość ?
21 mar 19:29
Leszek: Prosze mnie nie ograzac , ja nikogo tak nie traktuje , kazdy moze tu przedstawic w sposob
rzeczowy i kulturalny swoj punkt widzenia ! ! !
21 mar 19:29
Eta:
21 mar 19:30
Leszek: OK !
21 mar 19:31