Pomożecie rozwiązać i pokażecie jak to zrobić
Krzyś : Punkt A=(0, √3) jest jednym z punktów należacych do wykresu funkcji liniowej f(x) = ax+b,
nachylonego do osi Ox pod kątem 30°. Wtedy:
A) a= √3, b=√33
B) a= −3, b= √3
C) a= √3, b= −3
D) a= √33, b= √3
21 mar 18:44
21 mar 18:47
Krzyś : ale jak to rozpisać w sensie rozwiązanie
21 mar 18:47
salamandra: A jaka daje ci informacje kąt 30 stopni?
21 mar 18:48
Jerzy:
D)
21 mar 18:49
Eta:
y=ax+b a= tg30o =....
AOy(0,b) =(0,√3 ) ⇒ b=....
21 mar 18:53
a7:

D)
21 mar 18:56
Krzyś : Dziękować
21 mar 18:59