matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to rozwiać??
Iza :
Prosta k przechodzi przez punk P = (0, 3) i jest nachylona do osi x pod kątem 45° Równanie kierunkowe prostej k ma postać: A. y=3x+3 B. y=3x−3 C. y=x+3 D. y=x−3
21 mar 18:36
Eta:
a=1 b= 3 y=x+3 Odp: C
21 mar 18:46
2103:
prosta k: y=ax+b a=tgα=tg45°=1 y=x+b, P=(0,3) ⇒ 3=0+b b=3 y=x+3 (C.)
21 mar 18:47