funkcje
dno: Wykres funkcji liniowej przechodzi przez punkty A = (1, 1) i B = (—2,10).Wzór tej funkcji to:
21 mar 16:39
salamandra: 1=a+b
10=−2a+b
21 mar 16:49
wredulus_pospolitus:
y = ax + b
A(1,1) −−> 1 = a*1 + b
B(−2,10) −−−> 10 = a*(−2) + b
układ dwóch równań z dwoma niewiadomymi .... do dzieła
21 mar 16:50
Eta:
y=−3(x−x
A)+y
A
y=−3(x−1)+1
y= −3x+4
=========
21 mar 16:53
Pablo: C=(−1,4) d=(2, − 2)
21 mar 17:06
Jerzy:
Czego Pablo nie łapiesz ?
21 mar 17:08
21 mar 17:08
Eta:
Nie łapie, bo:
Za dużo zadań zadają
21 mar 17:09
Mila:
21 mar 17:41