matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o rozwiązanie
Basia:
W trójkącie ostrokątnym ABC dane są: |AB|= 2, |AC|= 2
√
3
. Pole trójkąta ABC jest równe 3. Miara kąta ostrego BAC spełnia warunek: A. |∠BAC| < 30° B. |∠BAC| = 30° C. |∠BAC| = 60° D. |∠BAC| > 60°
21 mar 13:12
lola456:
1
3 =
* 2 * 2
√
3
* sinx
2
21 mar 13:15