matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ktos wie?
jagoda:
w urnie są 4 kule czarne i 5 białych.Losujemy bez zwracania 2 kule .Oblicz prawdopodobieństwo wylosowania 2 kul białych.
25 lut 11:22
jagoda:
jest ktoś kto mi pomoże bardzo proszę
?:(
25 lut 17:17
jagoda:
25 lut 18:13
Klara:
|Ω|= 9*8=... IAI=5*4=....
|A|
P(A) =
=......
|Ω|
25 lut 21:48