19 mar 22:38
Szkolniak: g(x)=x
2+log
1024x*|log
x2
10|−4, x>0 ∧ x≠1
| | 1 | | 1 | |
g(x)=x2+ |
| *log2x*|10* |
| |−4 |
| | 10 | | log2x | |
1) dla log
2x>0 ⇔ x>1
f(x)=x
2−3
f(1)=1−3=−2 → zbiór wartości: (−2;+
∞)
2) dla log
2x<0 ⇔ x∊(0;1)
f(x)=x
2−5
f(0)=−5
f(1)=1−5=−4
zbiór wartości: (−5;−4)∪(−2;+
∞)
19 mar 22:55
a7:

y=x
2+1−4 dla log
2x≥0 czyli dla x∊<1,
∞)
y=x
2−1−4=x
2−5 dla log
2x<0 czyli dla x∊(−
∞,1)
zbiór wartości y∊<−5,
∞)
/czerwony wykres/ (funkcja nie ciągła)
19 mar 22:59
a7: PS. dolny czerwony punkt powinien być niezamalowany
19 mar 23:05