Oblicz
uczen1:
Czy mógłby ktoś pomóc to obliczyć? Wychodzi mi cały czas wynik 4/5, a powinno wyjść −20 i nie
wiem jak
19 mar 21:07
Jerzy:
Czy ten logarytm jest w wykładniku ?
19 mar 21:18
Eta:
3√−26=
3√ −64= −4
3√−64*125= −4*5= −20
19 mar 21:20
Jerzy:
| | −64 | |
Pod pierwiatkiem masz: |
| = −64*125 |
| | | |
3√−64*25 = −4*5 = −20
19 mar 21:26
Jerzy:
Raki
Eta
19 mar 21:29
uczen1: Korzystając ze wzoru: alogac = c myślałem, że rozwiązaniem 5−log5125 będzie −125...
Dzięki!
19 mar 21:30
Eta:
19 mar 21:31