matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz objętość tego sześcianu.
ajak:
Przekątna sześcianu jest o 7+7
√
3
dłuższa od jego krawędzi. Oblicz objętość tego sześcianu.
19 mar 16:06
Leszek:
Przekatna szescianu : d= a
√
3
, a krawedz szescianu ⇒ a= ...., V= a
3
= .....
19 mar 16:08