łączność
Kuba152: Sprawdź łączność działania Δ, gdy a Δ b = 2a + b
19 mar 14:22
Kuba152: W zadaniu zamiast Δ jest "nabla" ale nie mogłem znaleźć tego symbolu
19 mar 14:23
Kuba152: Umie ktoś ?
19 mar 14:38
Bleee:
Łączność masz wtedy gdy
a Δ (b Δ c) = (a Δ b) Δ c
L = a Δ (2b + c) = 2a + 2b + c
P = (2a + b) Δ c = 4a + 2b + c
Wniosek
19 mar 14:44
Leszek: Operator "nabla" jest operatorem :
Δφ = [ δφ/δx , δφ/δy ,δω/δz] , czyli jest to wektor
Wiec zapis a Δ b = ? ? ? Co on ma oznaczac ?
19 mar 14:45
Kuba152: Dzięki!
19 mar 15:18
Adamm: @Leszek w pierwszej kolejności nabla jest symbolem
19 mar 19:28
Leszek: Kolego Adamm , ja podalem nie symbol a definicje operatora ktory nazywany " nabla"
19 mar 19:32