Matematyka równanie
Mk: Zbiór A jest zbiorem wszystkich liczb całkowitych które należą do dziedziny
X2 − 16/ √4 − x − pierwiastek 9 − |x| =0
Ile liczb zawiera zbiór A ?
19 mar 14:21
Jerzy:
Zaps jest niejednoznaczny.
19 mar 14:29
Mk: x2 − 16 dzielone przez √4 − x A następnie od całości odjąć 9 − |x| =0
19 mar 15:04
Jerzy:
1) 4 − x ≥ 0 ⇔ x ≤ 4
A = {0,1,2,3,4}
19 mar 15:11
wredulus_pospolitus:
1) 4 − x ≥ 0
2) 4 − x ≠ 0
3) 9 − |x| ≥ 0
liczysz
Jerzy ... o ujemnych (i innych warunkach) zapomniałeś
19 mar 15:13
Tadeusz:
| x2−16 | | x2−16 | |
| −9−|x|=0 czy |
| −√9−|x|=0 |
| √4−x | | √4−x | |
19 mar 15:15
Tadeusz:
| x2−16 | | x2−16 | |
| −9−|x|=0 czy |
| −√9−|x|=0 |
| √4−x | | √4−x | |
19 mar 15:15