narysuj wykres
karo: Proszę o pomoc
Dana jest funkcja f(x)= {|x| dla x [−3,3]
{ 3 dla x {−∞;−3]∪ [3:∞}
naszkicuj wykres funkcji f oraz funkcji g(x)=f(x)+a takiej, że podane równanie ma dokładnie
jedno rozwiązanie:
a)g(x)=5
b) g(x)=−4
19 mar 12:58
wredulus_pospolitus:
f(x)
19 mar 13:02
wredulus_pospolitus:
(a)
(b) narysuj 'analogicznie' czyli 'dzióbek' ma być w punkcie (0, −4)
19 mar 13:03
karo: Czy to są obydwa podpunkty?
19 mar 13:04
karo: Dzięki
19 mar 13:04
karo: wreduluspospolitus napewno −4? czemu nie w −3?
19 mar 13:08
A:
16 kwi 18:58
6latek:

g(x)=−4 inaczej stosujac podwojny zapis
g(x)=y=−4
16 kwi 19:58
Ola: Naszkicuj wykres funkcji g(x) =−3/4 dla x≠0. Odczytaj z wykresu funkcje jej własności
12 paź 10:11
Jannniuk: Narysuj wykres f(x) = 1/2x+2 i f(x)=|x|−3
19 mar 20:06
Jolanta:
f(x) to y
Zrób tabelkę wybierasz jakie chcesz x i liczysz y
x. | −4 | −2 | 0. | 2. | 4. |
f(x)|. 0| 1. |. 2. | Wylicz
f(−4)=1/2*(−4)+2=−2+2=0
f(−2)=1/2*(−2)+2=−1+2=−1
itd
Później zaznaczasz punkty w układzie współrzędnych i rysujesz prosta
19 mar 21:03
Jolanta:

Zaznaczyłam punkty(−4,0). (−2,1). (0,2). (1; 2,5). Trochę niedokładnie ale inaczej nie moge
Wszystko jasne?
19 mar 21:21
Jolanta:

Zaznaczyłam punkty(−4,0). (−2,1). (0,2). (1; 2,5). Trochę niedokładnie ale inaczej nie moge
Wszystko jasne?
19 mar 21:21
Jolanta:

ZaznaczyÅam punkty(â4,0). (â2,1). (0,2). (1; 2,5). TrochÄ niedokÅadnie ale inaczej nie moge
Wszystko jasne?
19 mar 21:21