matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Płaszczyzny
Lancelot:
Płaszczyzny proszę o pomoc
1. Wyznacz równanie płaszczyzny etycznej do wykresu funkcji z= x
2
+ y
2
, która jest prostopadłe do prostej x=t, y=t, z =2t ,t€R Proszę o wytłumaczenie
19 mar 11:44
piotr:
https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=390103
19 mar 12:31
janek191:
Etyczna płaszczyzna ? Coś nowego.
19 mar 13:44