25 lut 00:16
Klara:
1) rozwiązując układ równań danych tymi prostymi wyznacz współrzedne punktu K
2) następnie wyznacz współrzędne punktu S , który jest srodkiem odcinka OK
3) napisz równanie symetralnej OK
| | | |
sym. Ok : y= − |
| ( x −xS) +yS
|
| | a1 | |
gdzie a
1 −− współczynnik kierunkowy prostej OK
25 lut 00:28
Julek:
4x − 3 = 3x + 18
x = 21
y = 4*21 − 3 = 81
K = (21;81)
O = (0;0)
y = ax
Symetralna odcinka OK
y = ax + b
Podstawiam a i punkt S
| | 81 | | 21 | | 21 | |
|
| = − |
| * |
| + b
|
| | 2 | | 81 | | 2 | |
Oblicz do końca i podstaw
25 lut 00:28
Klara:
Poprawię chochlika
| | 1 | |
sym OK: y= − |
| (x −xS) +yS |
| | a1 | |
25 lut 00:30
Klara:
O.oo ......
Julek ..... "dobra dusza" już Cię wyręczył
25 lut 00:32
sandra: dziękuję bardzo
25 lut 00:35
Julek: 
Dobranoc

Styl pisania
Klary przypomina mi pewną "dobrą duszę" o trzyliterowym nicku rozpoczynającym
się na literkę o numerze liczby palców u ręki.
25 lut 01:03
kaz: Święte słowa
25 lut 01:04
Klara:
25 lut 01:15
kaz: Do
Klary
Czy mogę mieć nadzieję w sprawie tego ostrosłupa?
25 lut 01:23