Ile rozwiązań rzeczywistych ma równanie: x^3+x^2+x=0
Przemek21: Ile rozwiązań rzeczywistych ma równanie: x3+x2+x=0
Wyszło mi x= 0 i x= −3 Czy to dobry wynik?
18 mar 18:44
a7:
x(x2+x+1)=0 x=0 lub x2+x+1=0 Δ=−3 br rozwiązań
x=0
18 mar 18:46
Przemek21: Czyli odpowiedź, że ma tylko jedno rozwiązanie rzeczywiste?
18 mar 18:47
18 mar 18:50
Kk: Napisz równanie prostej równoległej do prostej x+2y=3 przechodzącej przez punkty P(−21/2:3)
Napusz równanie symetralnej odcinka o końcach A (4:5) I B(−6:1)
Pomocy
18 mar 18:51
daras: po jakiego grzyba dopisujesz tutaj swoje zadanie

18 mar 18:55
wredulus_pospolitus:
Bo on/ona czeka na gotowca ... przeca nie będzie samodzielnie szukać teorii, nie wspominając o
rozwiązaniu samodzielnie zadania.
A im bardziej nachalny/−a będzie tym większa szansa, że ktoś da gotowca.
18 mar 18:56