X= {x:x ∊ R, -5 ≤ x ≤ 1} Elementy zbioru X są rozwiązaniem nierówności:
przemek20: X= {x:x ∊ R, −5 ≤ x ≤ 1} Elementy zbioru X są rozwiązaniem nierówności:
A. |x+3| ≤ 2
B. |x+2| ≤ 3
C. |x−3| ≤ 2
D. |x−2| ≤ 3
Jak to zrobić?
18 mar 17:52
wredulus_pospolitus:
najszybciej ...
podstaw x = −5 do każdej z odpowiedzi ... zobacz co nie pasuje
podstaw x = 1 do każdej (nie wyeliminowanej) odpowiedzi ... zobacz co nie pasuje
x = −5
A. |−2| = 2 ≤ 2 pasuje
B. |−3| = 3 ≤ 3 pasuje
C. |−8| = 8 ≤ 2 odpada
D. |−7| = 7 ≤ 3 odpada
x = 1
A. |4| = 4 ≤ 2 odpada
B. |3| = 3 ≤ 3 pasuje
odpowiedź B
18 mar 18:05