potęgi
blablabla: wskaż liczbę, która równa jest liczbie 2 do potęgi 3/2
18 mar 16:18
salamandra: √8=2√2
18 mar 16:20
Eta:
√8=2√2
18 mar 16:20
blablabla: mam takie odp. 4√1/2 , 1/ 2 do potęgi 2/3 , 2 √8 , (1/2) do potęgi 2/3
18 mar 16:54
salamandra: pierwsza
18 mar 16:55
a7: 4=22 √1/2=2−12 22*2−12=232
18 mar 17:01
Jerzy:
4√1/2 = √16/2 = √8
18 mar 17:08
blablabla:
21 mar 09:53
blablabla: która liczba jest równa ;
5 do potęgi 1/4
5 do potęgi 3/4
5 −II− 3/2
5 −II− 5/4
21 mar 09:57
Jerzy:
= 53/4
21 mar 09:58
blablabla: Oblicz:
16 do potęgi 1/4 * 27 do potęgi 2/3 : 25 do potęgi −0,5
21 mar 11:09
Jerzy:
= 2*9*5
21 mar 11:12