Jeśli A=(-nieskończoność ; 3) , zaś B = (-2;0> to:
Nervous: Jeśli A=(−nieskończoność ; 3) , zaś B = (−2;0> to:
a) A−B = (−nieskończoność; −2)
b) A u B)' = (0; + nieskończoność)
c) <−2; +nieskończoność) c (A−B)'
18 mar 14:30
janek191:

a) Źle
b) Popraw zapis
18 mar 14:35
Jerzy:
a) (−∞,2] U (0,3)
18 mar 14:36
Jerzy:
W pierwszym nawiasie: (−∞,−2] oczywiście
18 mar 14:37
Nervous: B) (A ∪ B)' = (0; +∞)
C) <−2; +∞) ⊂ (A−B)'
18 mar 14:44
Nervous: Zatem odpowiedź a?
18 mar 14:45
janek191:
b)
A u B = A = ( −∞, 3)
więc
( A u B ) ' = < 3, +∞)
18 mar 14:48
Nervous: Super, dziękuję.
18 mar 14:49