matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
naprowadzi mnie ktos jak obliczyc pole ?
heloł:
Czworokat ABCD jest deltoidem (zobacz rysunek), w którym |AD| = 3, |DC| = 8 oraz |∡BAD| + |∡BCD| = 90
◦
18 mar 12:39
Saizou :
2α+β+γ=360 2α+90=360 2α=270 α=135
1
P=2*
*3*8*sin135=...
2
18 mar 13:02
heloł:
dziekuje pieknie
18 mar 13:07