1 | 1−x2+x2 | |||
∫ | dx=∫ | dx | ||
(1−x2)2 | (1−x2)2 |
1 | 1 | x | 2x | ||||
∫ | dx=∫ | dx+∫ | dx | ||||
(1−x2)2 | 1−x2 | 2 | (1−x2)2 |
1 | 1 | 1 | x | 1 | 1 | ||||||
∫ | dx=∫ | dx+ | − | ∫ | dx | ||||||
(1−x2)2 | 1−x2 | 2 | 1−x2 | 2 | 1−x2 |
1 | 1 | x | 1 | 1 | |||||
∫ | dx= | + | ∫ | dx | |||||
(1−x2)2 | 2 | 1−x2 | 2 | 1−x2 |
1 | 1 | x | 1 | (1+x)+(1−x) | |||||
∫ | dx= | + | ∫ | dx | |||||
(1−x2)2 | 2 | 1−x2 | 4 | (1+x)(1−x) |
1 | 1 | x | 1 | dx | 1 | dx | |||||||
∫ | dx= | + | ∫ | + | ∫ | ||||||||
(1−x2)2 | 2 | 1−x2 | 4 | 1−x | 4 | 1+x |
1 | 1 | x | 1 | 1+x | |||||
∫ | dx= | + | ln| | |+C | |||||
(1−x2)2 | 2 | 1−x2 | 4 | 1−x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |