matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
MalWas:
4x
4
+ x
2
+ x + 1 = =
4
3
(3x
4
+ x
3
+ 4x
2
+ 1) + (−
4
3
x
2
−
13
3
x
2
+ x −
1
3
) Jak zapisać drugą linijkę w pierścieniu Z
5
?
17 mar 20:51
Adamm:
dokładnie tak samo, 3
−1
= 2
p
= pq
−1
, Z
5
to ciało
q
18 mar 17:43