Dla jakiej wartości liczby x
Ania : Dla jakiej wartości liczby x, liczby: 2x, x2+4, 6x+2 są trzema kolejnymi wyrazami ciągu
arytmetycznego. Wyznacz ten ciąg.
17 mar 18:19
Tadeusz:
zależność dla trzech kolejnych wyrazów ciągu arytmetycznego
17 mar 18:21
Eta:
a,b,c −−− tworzą ciąg arytm. ⇒ 2b=a+c
U Ciebie:
2(x2+4)=2x+6x+2
i działaj............
17 mar 18:30
Ania : Wyszło mi, że
x1=2√7
x2=6√7
Czy to jest dobrze?
17 mar 18:39
Jerzy:
Pokaż rachunki.
17 mar 18:41
Leszek: Wynik to : x= 1 lub x= 3
17 mar 19:22