π | π | |||
pole przekroju dla α= | i α= | |||
6 | 3 |
a√2 | ||
sin60= | ||
h |
2a√6 | ||
h= | ||
3 |
1 | 2a√6 | a√6 | ||||
próbowałem coś z "t", że | h= | = | ||||
2 | 6 | 3 |
a√6 | 3a√2 | a√6 | 3a√2−a√6 | |||||
t=a√2− | = | − | = | |||||
3 | 3 | 3 | 3 |
a√6 | ||
b=2x x= a√2= | ||
3 |
a√6 | ||
x=a√2− | ||
3 |
1 | a√6 | ||
h= | |||
2 | 3 |
a√6 | 3a√2−a√6 | |||
w=a√2− | = | |||
3 | 3 |
|
| |||||||||||||||||||||
P= | = | = | ||||||||||||||||||||
2 | 2 |
8a2√12−2a2*6 | 1 | 8a2*2√3−12a2 | 1 | |||||
= | * | = | * | =U{16a2√3−1 | ||||
3 | 2 | 3 | 2 |
1 | 4a2(4√3−3) | 1 | 2a2(4√3−3) | |||||
2a2}{3}* | = | * | = | |||||
2 | 3 | 2 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |