matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
MarzenkA:
Ile rozwiązań ma równanie: x
2
– 2x – log
2
(x – 1) = 3 ?
24 lut 22:45
Bogdan:
x
2
− 2x − 3 = log
2
(x − 1) y = x
2
− 2x − 3 (niebieski wykres) y = log
2
(x − 1) (zielony wykres) Wykresy przecinają się w dwóch punktach, równanie ma 2 rozwiązania.
25 lut 01:27
Klara:
Dzień dobry
Bogdanie
to zad. już było rozwiazane przez
Sabin
.
25 lut 01:33