d3√3sin2α cosα | ||
Mi wyszło: V= | ![]() | |
4 |
√3*sin2α*d2 | ||
mi Pp= | ||
3 |
d√(3−4sin2α)*3 | ||
H= | ||
3 |
h | ||
sinα= | ||
d |
a√3 | |
=h | |
2 |
a√3 | |
=sinα*d | |
2 |
2√3sinα*d | ||
a= | ||
3 |
12sin2α*d2 | 4sin2α*d2 | |||
a2= | = | |||
9 | 3 |
|
| ||||||||||||||||||
Pp= | = | = | |||||||||||||||||
4 | 4 |
4√3*sin2α*d2 | 1 | √3*sin2α*d2 | ||||
= | * | = | ||||
3 | 4 | 3 |
4sin2α*d2 | 3d2−4sin2α*d2 | d2(3−4sin2α) | ||||
H2=d2− | = | = | ||||
3 | 3 | 3 |
d2(3−4sin2α) | d√(3−4sin2α)*3 | |||
H=√ | = | |||
3 | 3 |
h | ||
sinα= | ⇔h=dsinα | |
d |
a√3 | ||
2) | =d sinα ⇔a√3=2d sinα | |
2 |
2dsinα | ||
a= | ||
√3 |
1 | 1 | 2dsinα | ||||
PΔABC= | *a*h= | * | *dsinα | |||
2 | 2 | √3 |
d2sin2α | ||
PΔABC= | ||
√3 |
4d2 sin2α | ||
H2+a2=d2 ⇔H2=d2− | ||
3 |
3d2−4d2sin2α | d2*(3−sin2α) | |||
H2= | = | |||
3 | 3 |
d √3−sin2α | ||
H= | ||
√3 |
d2sin2α | d √3−sin2α | |||
V= | * | |||
√3 | √3 |
d3 sin2α*√3−sin2α | ||
V= | ||
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |