πr2 | 3 | ||
= | |||
4πR2 | 16 |
3 | R√3 | |||
r=√ | R2= | |||
4 | 2 |
R√3 | ||
x2+( | )2=R2 | |
2 |
3R2 | ||
x2+ | =R2 | |
4 |
1 | ||
x2= | R2 | |
4 |
1 | ||
x= | R | |
2 |
3 | ||
H= | R | |
2 |
1 | 3R2 | 3 | 9 | 3 | ||||||
Vs= | π* | * | R= | R3π= | R3π | |||||
3 | 4 | 2 | 24 | 8 |
4 | ||
Vk= | πR3 | |
3 |
| 3 | 3 | 9 | ||||||||||
= | * | = | |||||||||||
| 8 | 4 | 32 |
9 | ||
co to za drugi przypadek ![]() | do mnei nie przemawia | |
32 |
R√3 | ||
r= | ||
2 |
1 | ||
x= | R | |
2 |
1 | 1 | |||
h=R− | R= | R? | ||
2 | 2 |
3 | ||
Ten drugi stosunek wychodzi mi | ||
32 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |