matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciągu
ryk:
n
2
+1
lim n→∞
√
n
z gory dzięki za pomoc
24 lut 22:27
Magda:
mnożymy licznik i mianownik przez
√
n
24 lut 22:28
Sabin:
n
2
+1
n
2
1
lim
n→∞
= lim
n→∞
(
) + lim
n→∞
=
√
n
n
1/2
√
n
lim
n→∞
n
3/2
+ 0 dostajemy symbol typu ∞ + 0, czyli: lim
n→∞
= +∞
25 lut 01:02