prosta
Anka - prosze o pomoc: Napisać równanie okręgu o środku S(2,1) przechodzącego przez punkt K będący środkiem odcinka
AB, gdzie A(3, −1), B(4,2)
24 lut 22:26
Godzio:
| | 3+4 | | 2 − 1 | |
K = [ |
| , |
| ] = [ 3,5 ; 0,5 ] |
| | 2 | | 2 | |
(x − x
s)
2 + (y−y
s)
2 = r
2
(3,5−2)
2 + (0,5 −1)
2 = r
2
r
2 = 1,5
2 + 0,5
2 = 2,5
(x−2)
2 + (y−1)
2 = 2,5
24 lut 22:29
Klara:
| | xA+xB | | yA+yB | |
xK= |
| i yK= |
|
|
| | 2 | | 2 | |
podaj x
K i y
K
r
2= ISKI
2= ( x
K−x
S)
2 + ( y
K −y
S)
2
o: ( x − 2)
2 + (y−1)
2 = r
2
dokończ.....
24 lut 22:30
Klara:
Echh
Godzio 
...... co ja się z Tobą mam

Zatem idę na herbatkę
24 lut 22:32
Godzio: postaram się zwolnić
24 lut 22:33