Wypisz 5 kolejnych wyrazów ciągu
ew291: Wypisz 5 kolejnych wyrazów ciągu, w którym:
a) n−ty wyraz jest odwrotnościa liczby n
b) n−ty wyraz jest przybliżeniem liczby 3,2835623197 do n miejsc po przecinku
16 mar 18:47
a7:
a) an=1/n
a1=1 a2=1/2 a3 =1/3 a4=1/4 a5=1/5
16 mar 18:50
Leszek: a) 1/1 , 1/2 , 1/3 , 1/4 .......1/n
b) 3,2. ; 3,28 ; 3,283 ; 3,2835 ; 3,28356
16 mar 18:52
ew291: Dziekuje teraz już zrozumiałam o co w tym chodziło, a głowiłam sie nad tym b prawie godzinę a
to jednak takie proste

dzięki
16 mar 18:54
janek191:
b)
b1 = 3,3
b2 = 3,28
b3 = 3,284
b4 = 3,2836
b5 = 3,28356
16 mar 19:57
Jerzy:
Rację ma janek191
16 mar 19:58