Który z podanych ciągów jest arytmetyczny?
szogunkowaty: Który z podanych ciągów jest arytmetyczny?
A. a
n= 5
n+4
B. a
n= 2n
2+3
Pomocy, ciągle mi coś nie wychodzi
16 mar 18:15
wredulus_pospolitus:
licz
an+1 − an = .... jeżeli to nie być zależne od 'n' to wtedy to ten ciąg być arytmetyczny
16 mar 18:16
Szkolniak: odp. D
16 mar 18:16
wredulus_pospolitus:
Jako, że jest to test to POWINIENEŚ patrząc na odpowiedzi od razu widzieć przynajmniej które z
tych ciągów NIE MOGĄ być ciągami arytmetycznymi
16 mar 18:17
Eta:
Ciąg arytmetyczny to funkcja liniowa określona na zbiorze liczb naturalnych N+
tylko w D)
16 mar 18:58