powie ktos jak to rozwiązać ?
heloł: Dany jest ciąg arytmetyczny (an ) określony wzorem an = log (2⋅0 ,1n) dla każdej liczby
naturalnej n ≥ 1 . Różnica r tego ciągu jest równa
A) r = − 1 B) r = lo g2 C) r = 0,1 D) r = 1
16 mar 16:49
wredulus_pospolitus:
zapisz POPRAWNIE ciąg an
16 mar 16:52
heloł: an = log(2⋅0,1n)
16 mar 17:01
wredulus_pospolitus:
POPRAW ZAPIS ciągu a
n
co to znaczy
2⋅0,1n
16 mar 17:02
wredulus_pospolitus:
wyznacz wartość następującego wyrażenia:
an+1 − an = ....
16 mar 17:07
heloł: okej dziekuje, wyszlo mi −1
16 mar 17:12
wredulus_pospolitus:
da
16 mar 17:16