matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
dzialania:
Wykonaj działąnia: 2(
3
√
64
−
√
3
4
) * (3
3
√
8
− 2
5
√
−1
)
24 lut 22:10
pomocy:
ref
24 lut 22:39
Godzio:
3
√
64
= 4
√
3
4
= 9
3
√
8
= 2
5
√
−1
= −1 2(4−9)(3*2−2*(−1) ) = 2 * (−5) * 8 = −80
24 lut 22:41