matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązać za pomocą wzorów cramera układ równań.
Patka:
Rozwiązać za pomocą wzorów cramera układ równań. Wynik sprawdzić za pomocą macierzy odwrotnej.
⎧
x + 2y +3z =14
⎨
3x + y + 2z=11
⎩
2x + 3y + z=11
15 mar 13:42
a7:
http://matematykadlastudenta.pl/strona/474.html
15 mar 14:05